Vízimentő drón felügyeli az olasz strandokat
A nyaralók biztonságára felügyelő, szükség esetén segítséget hozó pilóta nélküli repülőgépek bevetését tervezik a nyáron az olaszországi Toszkána tengerpartján – számolt be róla az inforadio a a Corriere della Sera című lapra hivatkozva.

A nyaralók biztonságára felügyelő, szükség esetén segítséget hozó pilóta nélküli repülőgépek bevetését tervezik a nyáron az olaszországi Toszkána tengerpartján – számolt be róla az inforadio a a Corriere della Sera című lapra hivatkozva. A jelenleg tesztelés alatt álló, Versilio nevű drón képes meghatározni egy ember helyét a tengerben és vészhelyzet esetén mentőövet dobni neki. Az ötlet nem teljesen újkeletű, az iráni RTS Labs már több, mint egy éve tökéletesíti vízimentő

kopterét.


A Versiliot videokamerával, rádiórendszerrel és hangosbeszélővel szerelték fel, ezek segítségével a vízi mentők kapcsolatot tarthatnak a bajbajutottakkal. Megelőzésre is bevethető lesz, a tervek szerint a strandok fölött cirkálva visszatérésre szólítaná fel a tengerbe túlságosan bemerészkedő fürdőzőket. A Versilio első éles bevetését Forte dei Marmi üdülőváros strandjára tervezik.


 

Forrás: dronvilag.hu
2015 MÁR 03 11:23:19/