Leszállította első csomagját az Amazon drónja
Az Amazon már évek óta teszteli a Prime Air csomagküldőnek nevezett szolgáltatását, de most először tesztelték a nagyközönség előtt. Egy floridai konferencián mutatkozott be a csomagküldő drón, néhány tubus napkrémet tett a nézők elé.

Az Amazon már évek óta teszteli a Prime Air csomagküldőnek nevezett szolgáltatását, de most először tesztelték a nagyközönség előtt. Egy floridai konferencián mutatkozott be a csomagküldő drón, néhány tubus napkrémet tett a nézők elé.

A szolgáltatás alelnöke, Gur Kimchi azt mondta, ezzel egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy a jövőben drónokkal szállítsák a megrendelt csomagokat a vásárlóknak. Az sem tűnik távolinak, hogy a megrendelés és a kiszállítás közötti idő harminc percre rövidül ezzel a módszerrel.

A megvalósulás nem az Amazonon múlik, ők készen állnának akár azonnal bevezetni a drónos házhoz szállítást. De ennek különféle jogszabályi akadályai vannak, sok hatósági engedélyt kell még megszerezniük az induláshoz. Az Egyesült Államokban tilos egyelőre automata drónokkal szállítani és nagyon lassan változnak a szabályok. Az Amazon már többször panaszkodott emiatt.


Videó

Forrás: http://index.hu/tech/2017/03/24/leszallitotta_elso_csomagjat_az_amazon_dronja/
2017 ÁPR 26 12:36:06/