Hálóval ugrik ellenfelére a drónvadász drón
Egy új fejlesztés eredményeképp levegőben halászós technikával kaphatják el a csúnya drónokat a jó drónok — vagy éppen fordítva.

Egy új fejlesztés eredményeképp levegőben halászós technikával kaphatják el a csúnya drónokat a jó drónok — vagy éppen fordítva. 

Miközben megy a drónok gyors elszaporodása miatti jogi szigorítás (vannak, akik szerint eléggé túlaggódva a tényleges veszélyt), jönnek az illegális behatoló drónok elleni új technikák is — természetesen szintén drónokra szabva.

A mostani akár afféle garázsmegoldásnak is tűnhet: lézerfegyverek vagy a biztonsági rendszert feltörő IT-megoldások helyett egy régi klasszikushoz nyúlnak vissza: hálóval kapnák el a veszélyesnek tűnő, mondjuk magánterületre behatoló, támadáshoz használt illegális drónokat. A hálót azonban egy másik drón lövi ki a gyanúsítottra, hogy aztán elszálljon vele, vagy éppen egy biztonságos helyre dobja a zsákmányt. Valahogy így:

A hálós megoldás előnye, hogy az ismeretlen drón helyszíni lelövése veszélyes lehet: akár a zuhanása miatt is, nem beszélve arról, hogy mi van, ha bomba van rajta. A közelmúltban szállt már le beazonosítatlan drón a Fehéz Ház kertjébe is, egy másik a gyanú szerint megölhetett egy rendőrlovat, többet pedig a saját házát védő tulajdonosok lőttek le.

A mostani, a Michigan Technical Universityben kifejlesztett rendőrdrón emberi irányítással vagy automata üzemmódban közelíti meg áldozatát – írja a Telegraph. Ha tőtávolságon belül van, kilövi a 12 méteres drót végén lévő hálót és már viheti is a foglyul ejtett áldozatot. A fejlesztő Mo Rastgaar „robotikus solymászat” néven propagálja a találmányt.

Forrás: http://index.hu/tech/2016/01/11/haloval_ugrik_ellenfelere_a_dronvadasz_dron/
2016 JAN 11 15:51:00/